Liofilizacija – tobula džiovinimo vakuume šalčiu technologija, kuri iš produkto pašalina tik vandenį, o visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir k.t. – išsaugoja. Liofilizuoti produktai išlaiko savo formą, kvapą, skonį, sandariai uždarius galima laikyti praktiškai neribotą laiką.
Labiausiai vertinama aktinidijų savybė – išskirtinai didelis vitamino C kiekis, kurio uogose lieka net apie 5220 mg/100 g. Taigi, dėl didelio natūralaus vitamino kiekio, organizmui vitamino C paros poreikiui tenkinti, pakanka suvartoti 1-2 liofilizuotas uogas.
Biologiškai aktyvios aktinidijų medžiagos didina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, neleidžia kauptis cholesteroliui ir saugo žmogų nuo sklerozės, gerina raumenų tonusą. Uogose esantys vitaminai padeda apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų.