Liofilizacija – tobula džiovinimo vakuume šalčiu technologija, kuri iš produkto pašalina tik vandenį, o visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir k.t. – išsaugoja. Liofilizuoti produktai išlaiko savo formą, kvapą, skonį, sandariai uždarius galima laikyti praktiškai neribotą laiką.

Žemuogių nauda buvo žinoma dar Antikos laikais. Pirmieji įrašai apie žemuoges siekia II mūsų eros amžių, o senovės romėnai jas vartojo dėl valomųjų ir gaivinamųjų savybių.
Žemuogėse yra gausu vitamino C ir geležies, o šie du elementai yra naudingi sergantiems mažakraujyste. Žemuogėse taip pat yra bet karotino, vitaminų B1, B2, B6, K ir E bei organinių rūgščių, antocianinų, flavanoidų ir taninų.
Žemuogės slopina aterosklerozę, didina kraujagyslių elastingumą, skysčių išsiskyrimą ir mažina jodo absorbciją skydliaukėje. Šiose uogose esantys vitaminai ir kitos naudingos medžiagos stiprina organizmo imunitetą, reguliuoja žarnyno veiklą, šalina iš organizmo toksines medžiagas ir stiprina širdį. Žemuogėse yra biologiškai aktyvių medžiagų, kurios veikia raudonųjų kraujo kūnelių gamybą, todėl šios uogos naudingos sergantiems mažakraujyste. Diabetikams šios uogos yra ypač naudingos dėl turimos fruktozės.