Liofilizacija – tobula džiovinimo vakuume šalčiu technologija, kuri iš produkto pašalina tik vandenį, o visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir k.t. – išsaugoja. Liofilizuoti produktai išlaiko savo formą, kvapą, skonį, sandariai uždarius galima laikyti praktiškai neribotą laiką.
Juodieji serbentai padeda pašalinti iš organizmo sunkiųjų metalų (gyvsidabrio, švino, kobalto, stroncio ir kt.) druskas, radioaktyviuosius elementus, cholesterolį, normalizuoja žarnyno mikroflorą, gerina virškinimą. Pektinai, esantys juodųjų serbentų uogose, skatina šlapimo išsiskyrimą, gerina miegą, mažina kraujospūdį. Juoduose serbentuose esantis karotinas bei įvairios mineralinės medžiagos papildo hemoglobino ir geležies kiekį kraujyje, gerina jo kokybę, stiprina kapiliarus ir saugo nuo hipertonijos.