Liofilizacija – tobula džiovinimo vakuume šalčiu technologija, kuri iš produkto pašalina tik vandenį, o visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir k.t. – išsaugoja. Liofilizuoti produktai išlaiko savo formą, kvapą, skonį, sandariai uždarius galima laikyti praktiškai neribotą laiką.
Mėlynės yra natūralus antibiotikas, kuris neturi šalutinio poveikio ar kontraindikacijų, padeda gaminti organizme melatoniną, kuris būtinas imuninei sistemai palaikyti, normalizuoja viduriavimą ir vidurių užkietėjimą, skatina opų gijimą. Mėlynės padeda normalizuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl tinkamas valgyti diabetikams. Mėlynėse gausu pektinų, pigmentų, vitaminų (C, B1, B2, P, PP), geležies, mangano, kalio, fosforo.