Liofilizacija – tobula džiovinimo vakuume šalčiu technologija, kuri iš produkto pašalina tik vandenį, o visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir k.t. – išsaugoja. Liofilizuoti produktai išlaiko savo formą, kvapą, skonį, sandariai uždarius galima laikyti praktiškai neribotą laiką.

Šaltalankių uogos turi daug C, PP, B vitaminų, folio rūgšties, gliukozės, geležies, mangano, daug vitamino E, kuris saugo odą nuo senėjimo, žalingo saulės spindulių ir laisvųjų radikalų poveikio. Stabdo aterosklerozės vystymąsi, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina žarnyno veiklą, po didelių fizinių ar emocinių krūvių atnaujina nervų sistemą. Šaltalankių uogos plečia širdies, smegenų kraujagysles, intensyvina kraujo apytaką, mažina kraujo spaudimą, stiprina organizmo priešinimąsi infekcijoms, spartina kraujo krešėjimą, normalizuoja kraujospūdį. Šaltalankių uogos yra patikima profilaktinė ir gydomoji priemonė nuo avitaminozės, turi daug enzimų, kurie stiprina imuninę sistemą.