Liofilizacija – tobula džiovinimo vakuume šalčiu technologija, kuri iš produkto pašalina tik vandenį, o visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir k.t. – išsaugoja. Liofilizuoti produktai išlaiko savo formą, kvapą, skonį, sandariai uždarius galima laikyti praktiškai neribotą laiką.
Spanguolės – puiki šlapimą varanti priemonė, nepašalinanti iš organizmo kalio. Uogose yra vitamino C, B2, B6, P, A, folio rūgšties. Labai įvairi mineralinė uogų sudėtis – iš viso rasti 25 mineraliniai elementai: kalis, fosforas, kalcis, magnis, manganas, geležis, varis, jodas ir kt. Spanguolės taip pat turi betaino, kuris padeda gydyti opas, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Uogose gausu fenolinių junginių, kurie yra puikūs antioksidantai, stiprina kapiliarus, skatina tulžies išsiskyrimą, mažina uždegiminius procesus. Spanguolės taip pat sureguliuoja hormonų pusiausvyrą organizme.